Příbram, Česká republika
Pon. až Pá. 10:00 -18:00

Informace pro rodiče

Dobrý den. Dítě si vymyslelo, že chce zvíře a vy už to vidíte v barvách? Finanční náklady, péče, nepořádek...

Tak a teď nádech, výdech... Já vím, že máte fůru starostí...a že není sranda všechno zvládat.

Zkuste si vzpomenout na sebe v dětském věku. Děti potřebujou parťáky. A ti zvířecí mají velkou hodnotu. Není na škodu naučit se pečovat. Zjistit, že když se o něco nestarám, strádá to. Že je mi vraceno to, co vkládám. 

My dospělí se snažíme všechno náramně zefektivňovat. Využíváme čas jak to jde. Udržujeme si čistá obydlí, pomalu začíná být neobvyklé mít doma květiny, natožpak zvířata. Přitom jsme součástí přírody, na kterou bereme čím dál tím menší ohled. Myslím, že je dobré ukazovat dětem, že existuje cesta zpátky k vlastní přirozenosti. Že nás ta civilizace přeci jen ještě úplně nesemlela. 

Nesnažím se vám vysvětlit, že máte být happy jak dva grepy, když budete mít na starosti další hladové krky. Snažím se Vám vysvětlit, že chov je krásná záliba. A děti mají ten prostor, který jim umožníte mít. 
Pokud do toho půjdete a potomkovi dovolíte zvíře, je potřeba samozřejmě zvážit, o co se dítě zvládne postarat. Kontrolujte péči o zvíře úměrně věku dítka. A nic nedělejte za dítě. Ať ví, že má zodpovědnost. Doteď se vidím, kterak po ranním sídlišti v noční košili naháním naši hárající fenku. Zdrhla. Bylo mi asi jedenáct a ani na vteřinu mě nenapadlo, že ji přestanu hledat nebo poběžím pro mámu. 

Zvířata mohou být velká láska a obohacení. Tak ať se rozhodnete jakkoliv, děkuji za váš čas, pokud jste dočetli až sem. K jakýmkoliv radám a poradám jsem k dispozici na telefonu 724 726 333, můžete psát i na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  • Hits: 876